Vad händer på en kurs?

”Välkomna till Team Kitchen, nu sätter vi igång!”

Först det nödvändiga: mobiltelefoner på ljudlös. Sen det roliga: ett glas mousserande! När alla kommit så här långt och fått ett förväntansfullt leende på läpparna kan köksmästaren börja gå igenom kvällens meny och recept. Deltagarna delas upp i team och varje team får en eller flera lämpligt utmanande matlagningsuppgifter. Ingen blir lämnad i sticket med uppgiften, köksmästaren svirar runt i köket och lotsar alla mot lyckade läckerheter. Det här är vår business så oroa er inte, hos oss lyckas alla.

När grytorna puttrat och mixern svalnat är det dags att förflytta sig till middagsbordet. Bordet är färdigt dukat av Team Kitchens assistenter. Slutresultatet är alltid en komplett minst tre rätters gourmetmiddag. Maten serveras med tillhörande dryck till bordet och deltagarna presenterar rätten de ansvarat för. Så har vårt livliga kök med ens förvandlats till en stämningsfull gourmetrestaurang (där du dessutom känner kocken!).

Kvällen avslutas senast kl 22 (eller enligt överenskommelse) då magarna är mätta och kinderna värker av många goda skratt.

Och just det, hos oss behöver man ju inte diska.