Kokkikoulut

Mitä kokkikoulussa tapahtuu?

Ilta aloitetaan jättämällä puhelimet narikkaan, virittämällä rento hymy kasvoille ja ottamalla lasi kuplivaa käteen. Keittiömestari käy läpi illan menun ja reseptit ja jakaa osallistujat ryhmiin. Jokainen ryhmä saa yhden tai useamman, sopivan haastavan ruuanlaittotehtevän. Ketään ei jätetä tehtävän kanssa pulaan, keittiömestari opastaa kurssilaisia koko ajan rautaisella ammattitaidolla. Meillä kaikki onnistuvat ruuanlaitossa.

Kun padat ovat porisseet ja tehosekoittimet jäähtyneet, on aika siirtyä pöytään. Se on valmiiksi katettu Team Kitchenin keittiöapulaisten toimesta. Lopputulos on aina täydellinen, vähintään kolmen ruokalajin gourmetateria. Annokset tarjoillaan tekijöiden esitteleminä pöytään ja jokaiselle ruokalajille on sille sopiva juoma. Samalla vilkas keittiömme on muuttunut viihtyisäksi illallisravintolaksi.

Ilta päättyy viimeistään klo 22 (tai sopimuksen mukaan), jolloin mahat ovat taatusti täynnä ja posket luultavasti kipeinä hymyistä ja nauruista.

Ai niin, eikä meillä muuten tarvitse tiskata.

  • Kursseja pidetään klo 10-22 välisenä aikana.
  • Kurssimme on tarkoitettu yrityksille, yhteisöille ja muille ryhmille. Jokainen kurssi räätälöidään ryhmän toivomusten mukaan, siksi emme järjestä niin sanottuja walk-in-kursseja.
  • Kurssit ovat täyden palvelun kokonaisuuksia. Tämä tarkoittaa, että meillä on paitsi huippukokki opettamassa, myös henkilökuntaa, joka kattaa pöydän ja hoitaa tiskaamisen, siivoamisen ja tarjoilun.
  • Muistoksi ja omia illalliskutsuja varten osallistujat saavat mukaansa kaikkien illallisruokien reseptit. Seuraavan kerran, kun joku epäilee ruuanlaittotaitojasi, valmista se herkullinen ruoka, jonka opit kurssilla. Niin loppuu epäilyt, väitämme me.
  • Kenen kannattaa siis tulla kurssille luoksemme? Mielestämme Team Kitchen sopii erinomaisesti tiimille, joka on ansainnut palkinnon hyvästä työstä, tai haluaa hieman rentoutua keskenään. Meillä onnistuu myös erinomainen illanvietto työporukalle, joka haluaa tutustua toisiinsa vähän paremmin.
  • Team Kitchenissä tiimien yhteistyö saa ihan uudet ulottuvuudet. Keittiössä ei ole ”mun hommia ja sun hommia” ja kaikilla on taatusti sama tavoite: herkullinen ateria.
  • Myös asiakkaita ja muita sidosryhmiä kannattaa tuoda meille. Monet saavat paljon illalliskutsuja ja ovat kolunneet kaikki Helsingin keskustan ravintolat, mutta kuinka moni on itse osallistunut gourmetillallisensa valmistukseen?

Lounaskurssi

Lounaskurssi alkaa klo 11 ja päättyy viimeistään 14.30.

Hinta alkaen 100 €/hlö + alv.
Vähintään 10 osallistujaa.

Lounaskurssi sisältää:
Alkupalan, pääruoan ja jälkiruoan sekä lasin viiniä.
Tarvittavat raaka-aineet, ammattitaitoinen opetus, reseptit ja työvälineet.

Illalliskurssi

Hinta alkaen 155€/hlö + alv.

Hintaan sisältyy:
Alkumalja, reseptit ja opetus sekä ruoanlaitto keittiömestarin kanssa. Kolmen ruokalajin illallinen viineineen (kolme eri viiniä).

Syysmakuja

Italialaisia herkkuja

Korealainen illallinen

Korealainen ruoka syödään pöytägrillien ympäri. Tule maistamaan ja tutustumaan korealaiseen keittiöön.

Street food menu

Team Kitchen Keittiötaistelu

Ilta alkaa mukavasti kuohuviinillä. Keittiömestari kertoo illan ohjelmasta ja jakaa osallistujat kahteen joukkueeseen. Joukkueet siirtyvät keittiöön jossa pidetään niin sanottu Master class, toisin sanoen keittiömestari käy reseptit läpi ja antaa vinkkejä kilpailijoille. Sen jälkeen joukkueet ryhtyvät töihin.

Kun ruoka on valmista ja ihanat tuoksut saavat veden kielelle, molemmat joukkueet valmistavat alkuruoka-annoksia omalle tiimille sekä tuomarille jonka jälkeen siirtyvät nauttimaan yhteisen työn tuloksista valmiiksi katettuun pöytään. Joukkueet esittelevät omat ruokalajinsa, niistä nautitaan ja samalla maistellaan ruokiin sopivia viinejä. Jokaisen ruokalajin kohdalla tulevat molemmista joukkueista edustajia keittiöön viimeistelemään seuraavaa annosta jonka he sitten tarjoilevat muille. Kun illallinen on syöty keittiömestari paljastaa kilpailun tulokset. Kilpailun aikana seurataan joukkueen yhteistyötä ja keittiötapoja sekä ruokien ulkonäkyä, makua ja koostumusta.

Weber Grill Academy grillikurssi

Team Kitchen järjestää Weberin Grill Academy grillikursseja Suomessa.

Neljä tunnin work shopissa grillataan usean ruokalajin illallinen käyttämällä Weberin erilaisia grillejä. Opastetun grilliseikkailun aikana jokainen osallistuja saa paljon oivalluksia ja tärkeää tietoa grillauksesta.

Kurssi alkaa mukavasti kuohuviinillä. Keittiömestari kertoo ohjelmasta ja jakaa osallistujat ryhmiin, jotka ryhtyvät töihin hänen opastuksellaan.

Kun ruoka on valmista ja ihanat tuoksut saavat veden kielelle, kurssilaiset siirtyvät nauttimaan yhteisen työn tuloksista valmiiksi katettuun pöytään. Ryhmät esittelevät omat ruokalajinsa, niistä nautitaan ja samalla maistellaan ruokiin sopivia viinejä.

Grill Academy kurssin suorittaneille jaetaan diplomi ja esiliinan saa omaksi.