”Välkomna till Team Kitchen, nu sätter vi igång!”
Först det nödvändiga: mobiltelefoner på ljudlös. Sen det roliga: ett glas mousserande! När alla kommit så här långt och fått ett förväntansfullt leende på läpparna kan köksmästaren börja gå igenom kvällens meny och recept. Deltagarna delas upp i team och varje team får en eller flera lämpligt utmanande matlagningsuppgifter. Ingen blir lämnad i sticket med uppgiften, köksmästaren svirar runt i köket och lotsar alla mot lyckade läckerheter. Det här är vår business så oroa er inte, hos oss lyckas alla.
När grytorna puttrat och mixern svalnat är det dags att förflytta sig till middagsbordet. Bordet är färdigt dukat av Team Kitchens assistenter. Slutresultatet är alltid en komplett minst tre rätters gourmetmiddag. Maten serveras med tillhörande dryck till bordet och deltagarna presenterar rätten de ansvarat för. Så har vårt livliga kök med ens förvandlats till en stämningsfull gourmetrestaurang (där du dessutom känner kocken!).
Kvällen avslutas senast kl 22 (eller enligt överenskommelse) då magarna är mätta och kinderna värker av många goda skratt.
Och just det, hos oss behöver man ju inte diska.
Lunchkursen tar 3 h och ordnas mellan kl. 10-15.00.
Pris från 105€/pers. + moms
Minimi-deltagarmängd 10 pers.
I priset ingår:
Råvaror, utrustning, professionell handledning och recepthäfte. Välkomstdrink (alkoholfri), tre rätters lunch samt ett glas vin.
Pris från 160€/pers. + moms
I priset ingår:
Välkomstdrink, recept samt handledning, utrustning och matlagning tillsammans med en köksmästare. Välkomst prosecco 3 rätters middag och 3 olika viner till maten.
Kom med och smaka på koreansk mat, vi steker på bordsgrillar.
Kvällen börjar trevligt med skumvin. Köksmästaren berättar kvällens program och delar deltagarna i två grupper. Målet med köksduellen är att båda lagen skall tillreda en tre rätters meny.
Lagen flyttar sig till köket var det hålls en så kallad "Master class", med andra ord går köksmästaren igenom alla recept och ger tips åt tävlarna. Sedan börjar lagen och kocka.
När maten är klar är det dags att sätta sig vid bordet. Båda lagen lägger upp portioner åt sina egna lagen och en extra för domaren, så får lagen äntligen njuta av sin egen lagade mat i ett färdigt dukat bord. Lagen presenterar vad de har kockat och får njuta rätten med ett väl uttänkt vin.
Från varje lag kommer det sedan någon och lägger upp nästa maträtt till köket som sedan serveras till de andra.
När middagen är uppäten avslöjar köksmästaren vinnaren och så är det prisutdelning. På tävlingen följs det med lagens samarbete, köksvanor och även utseende på portionerna, smaken och konsistensen.
Team Kitchen ordnar Weber Grill Academy grillkurser i Finland.
Under fyra timmar grillar vi flera rätter på olika Weber grillar. Under de guidade grilläventyret får varje deltagare nya ideer och vinkar samt viktig information om grillning.
Kvällen börjar med ett glas mousserande vin och köksmästaren berättar om kvällens program samt delar upp deltagarna i grupper, som grillar maten under köksmästarens vägledning.
När allt är färdigt och underbara dofter har fått det att vattnas i munnen flyttar vi oss till ett färdigt dukat bord. Grupperna presenterar maten och tillsammans njuter vi av maten samt smakar på vinerna. Alla som deltar i Weber Grill Academys grillkurs får ett diplom och förklädena får alla med sig hem.